miércoles, 20 de noviembre de 2013

QUINS ÒRGANS DEU TENIR?

Tots els que formem el grup vam estar pensant sobre les nostres tortugues, després de dies en observar-les, veure com és el seu hàbitat, el que els hi agrada menjat, etc. A través de preguntes que ens fèiem sobre les tortugues, vam saber que era un ésser viu perquè ens havíem adonat que es movia, creixia, es reproduïa i menjava. Vam recordar el que vam estudiar l’any passat a l’assignatura de ciències experimentals, on vam repassar que eren les funcions vitals d’un ésser viu. Les funcions vitals són: néixer, créixer, reproduir-se i nodrir-se. Totes aquestes funcions hem observat que les nostres tortugues les compleixen.
Llavors vam pensar que si per realitzar aquestes funcions vitals necessitaven els mateixos òrgans que nosaltres, i vam pensar: les tortugues tenen òrgans? I ens vam imaginar que si, perquè sinó no podrien portar a terme les funcions que fan. Seguidament vam pensar en els òrgans que poden tenir.
El primer que se’ns va passar pel cap va ser preguntar-nos si tenen cor, suposàvem que si, però vam buscar informació i estaven en el cert, les tortugues tenen cor i funciona molt similar al nostre.
Aleshores ens sorgeix una pregunta que és: si les tortugues tenen pulmons. Han de poder respirar, per tant tenen sistema respiratori. També han de poder treure la matèria que no és necessària per al seu cos, això significa que tenen sistema excretor.  

Però llavors vam pensar que si a elles els hi arribaven els nutrients com a nosaltres a partir de la sang, ens vam informar i vam veure que si, tenen sistema circulatori. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario