lunes, 2 de diciembre de 2013

COM HEM DE CUIDAR-LES?

Una de les primeres preguntes que ens vam plantejar va ser: com hem de cuidar a les tortugues? Encara no les teníem però havíem de saber com cuidar-les perquè estiguessin bé.
Primer de tot vam pensar on les havíem de posar, vam pensar en el jardí de casa o en una caixa molt gran que fes de sorral, perquè així es poguessin moure.
Les tortugues, com tots sabem, no són animals de companyia de l'home com ara ho poden ser un gat o un gos, sinó que són animals que necessiten tenir unes qualitats i unes condicions de vida molt concretes, fet que provoca que no siguin fàcils de cuidar, sinó que hem de prestar especial atenció al seu hàbitat.

Si les posàvem en un sorral volíem saber que havia de tenir, ens vam informar a un veterinari. Ens va dir que el sorral podia tenir sorra amb partícules grans perquè no se la poguessin menjar, però que no tingués productes químics que poguessin enverinar a l’animal o també podíem cobrir la caixa amb papers de diari i anar-los canviant quan estiguessin bruts.

Cal cuidar la temperatura, la llum i l’ humitat de l’ambient, es millor que el terrari o el jardí on estiguin hi hagi gran quantitat de sol durant el dia, si això no es possible aniria bé posar fonts de calor a prop d’on estiguin.
Si tenim les tortugues en un terrari gran o en un jardí va molt bé, ja que poden fer l’exercici que necessiten.

Les tortugues són animals que hibernen, per tant és important que en el lloc on visquin (terrari, jardí, etc) hi hagi un lloc on es puguin quedar durant tot l'hivern. Durant la seva hibernació no es mouen ni mengen gairebé, únicament dormen.





No hay comentarios:

Publicar un comentario