lunes, 2 de diciembre de 2013

PODEM TROBAR ALGUNA MALALTIA A LES TORTUGUES?

Vam voler investigar si les tortugues podien tenir alguna malaltia, per poder-la evitar. Vam pensar que es podien refredar amb el fred que fa ara a la nit al jardí on les teníem o que amb el fred els hi baixaria molt la temperatura corporal i no seria bo.
I com que no teníem idees prèvies sobre les malalties de les tortugues, tot eren hipòtesis que ens fèiem, vam buscar informació, i vam trobar que les malalties més freqüents que tenen són:

  • Referents a les ungles:

Hem pogut observar que es desgasten les ungles en caminar i en cavar o gratar la sorra.
Vam parlar amb un especialista i ens va informar que havíem d’observar les ungles de les tortugues, ja que era un signe important sobre l’alimentació. Si les ungles són molt llargues a vegades significa que no estan ben alimentades o que no fa prou exercici o que el sól que vol escarvar no es prou dur i no l’ajuda a desgastar les ungles.
A més, si a les tortugues terrestres se'ls proporciona un excés de proteïna animal, les seves ungles creixen més del normal.

  • Referents a la boca:

Ens podem trobar tortugues amb hipertròfia a la boca. Això es degut a una alimentació massa tova o massa rica en proteïnes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario