jueves, 5 de diciembre de 2013

TANCAMENT DE BLOG

A continuació presentem el tancament de blog després d’haver estat dos mesos amb dues tortugues terrestres (mediterrànies). Hem fet tot un seguiment dels animals qüestionant-nos diverses coses, com per exemple com conviuen, de què s’alimenten, quin és el seu medi real, o per a què els hi serveixen les diferents parts del seu cos.

El que hem fet ha estat fer-nos preguntes, creant hipòtesi i comparant-les amb la teoria que hem pogut trobar en diferents medis: revistes, documentals, la xarxa, llibres, enciclopèdies, entre d’altres. Aquest seguiment doncs, ha consistit en: observar els moviments i els diferents actes de les tortugues, començar a plantejar-nos dubtes i preguntes que mai abans ens havíem plantejat (sempre tenint en compte la mirada docent, és a dir, tolerant preguntes que es poguessin  qüestionar dins d’una aula de primària), després intentàvem contestar-les a partir dels nostres coneixements previs, i tot seguit cercàvem teoria de la vida de les tortugues i finalitzàvem relacionant tots els nostres conceptes anteriors amb els coneixements reals sobre tots els temes que envolten les tortugues.

Hem pogut aprendre moltes coses noves que anteriorment no sabíem, tant sobre les tortugues tant com en generar idees, crear hipòtesis i analitzar-les. Hem partit de les idees prèvies del grup i sobretot intentant descobrir quins podien ser els interessos d’un nen a l’etapa d’educació primària.

Com a punts positius podem dir que hem trobat molt interessant observar un ésser viu (les tortugues) ja que hem pogut treballar de manera vivencial i en primera persona d’observació directe i ens hem adonat que d’aquesta manera hem estat capaços d’aprendre moltes coses més i plantejar-nos dubtes d’una manera més còmode. Ha estat també, una experiència molt interessant i agradable utilitzar els recursos TIC per a treballar aquest tema, perquè era una manera de compartir amb tot aquell qui vulgui la nostra visió sobre aquests animals. A més a més, creiem que podem ensenyar als nens a utilitzar de manera adient -a la seva edat i al treball que estan fent- el programa blogger, és un bon començament per a ells cap a l’educació 2.0.

Per altra part, també trobem punts negatius. Com per exemple que el nostre seguiment dels animals no ha pogut ser tan intensiu com nosaltres esperàvem, és a dir, que no hem pogut gaudir de l’experiència de veure cada dia les tortugues i veure de ben a prop la seva evolució. Tot i això hem pogut fer una bona investigació. També ens hagués agradat dedicar alguna sessió més de classe a la mirada reflexiva que li hem hagut de donar al blog, ja que vàrem començar amb molta teoria sense pensar en què érem nosaltres els que havíem de reflexionar sobre aquesta teoria.

Amb aquest treball, que hem aprés a formular uns criteris de pensament de cara a la nostra futura professió, ara ja sabem analitzar els treball de manera vivencial per poder portar-los a terme amb els nens. És important saber que els més petits han d’aprendre a formular un seguit de pregunta-resposta per a poder crear la seva pròpia estructura d’estudi.

Estem molt contents de haver tingut la oportunitat de treballar d’aquesta manera ja que fins ara cap de nosaltres ho havíem fet, i sobretot orgullosos del nostre treball i la nostra dedicació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario